Előfizetői tartalom

Jegybanktörvény: az IMF engedett?

Portfolio
Pénteken Varga Mihály és Orbán Viktor is úgy nyilatkozott, a jegybanktörvény módosításából nem veszik ki az alelnökök és monetáris tanácstagok létszámbővítését, de a jelenlegi jegybankelnök hivatalának lejártáig nem élnek ezzel a lehetőséggel. A Népszabadság értesülései szerint a fordulatot az IMF hozzáállásában bekövetkező változás eredményezte.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjújában fogalmazott úgy: "Van egy törvényünk, amely szerint lehetséges egy új MNB-alelnök kinevezése, a törvényt nem fogjuk módosítani, de szívesen megállapodunk arról, hogy a mostani jegybankelnöki vezetés mandátumának lejártáig nem nevezünk ki új alelnököt, ha a pénzpiacoknak nyugalma miatt erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés