Előfizetői tartalom

Januárban is négyen akarták az MNB-kamatvágást

Portfolio
Az MNB monetáris tanácsának január 29-i ülésén ezúttal is a négy külső tag szavazott a kamatcsökkentés mellett. Ezáltal 5,5 százalékra mérséklődött a kamatszint. A jegyzőkönyvből kiderül, a jegybank úgy számol, 2014-ben indulhat érdemi javulás a gazdaságban, miközben az infláció mérséklődhet, és egyetértett a tanács abban, hogy a nem-konvencionális eszközök körének bővítése a hazai viszonyok között mindössze akut pénzpiaci zavarok esetén jelenthet hatékony segítséget.

2014-től jöhet lassú élénkülés A januári kamatdöntő ülésről készül jegyzőkönyv úgy indul, hogy "a Monetáris Tanács megítélése szerint a tavalyi recessziót követően a gazdaság növekedése idén indulhat meg újra, azonban mind a külső, mind a belső keresleti tényezők csupán mérsékelt bővülést vetítenek előre." Az idén sem vár jelentős javulást a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés