Előfizetői tartalom

Itt a döntés: nem tiltják be a gyrost az EU-ban!

Portfolio
Bár a jelenlévő EP-képviselők jelentős többsége (373 fő vs. 272 fő) szerint egészségügyi kockázatok miatt nem helyes foszfátot adni a függőleges nyárson sütendő fagyasztott húsokhoz, nem jött össze a szükséges minősített többség (376 fő) az Európai Parlamentben, hogy ezt ténylegesen is blokkolni lehessen az EU-ban. Így tehát zöld utat kapott az Európai Bizottság azon terve, hogy igenis lehessen a Magyarországon is közkedvelt gyros nyárson való stabilizálásához is ilyen adalékokat adni. Az ügy előzményei:

Kapcsolódó cikkünk2017.12.12Órákon belül eldől, "kinyírják-e" a gyrost az EU-banAz EP plenárisán a szavazási videó szerint csak 373 képviselő támogatta azt az ajánlást, hogy ne engedjék a foszforsav, foszfátok, di-, tri- és polifoszfátok hozzáadását a húsokhoz (mint ahogy arra az Európai Bizottság javaslatot tett), elfogadva az egészségügyi kockázatokat hangsúlyozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés