Előfizetői tartalom

Ismét "alaptalan vádaskodásra" figyelmeztet az MNB

Portfolio
Az MNB Felügyelő Bizottsága (FB) az Országgyűlés számára a testület éves munkájáról készített éves jelentése az MNB gazdálkodására vonatkozóan több, tényekkel alá nem támasztott, félrevezető megállapítást tartalmaz - hangsúlyozza a Magyar Nemzeti Bank Kommunikációs Osztálya abban a közleményben, amelyet azzal kapcsolatban adott ki, hogy az FB jóváhagyta a testület Országgyűlésnek benyújtandó jelentését. A jegybanki kommunikáció emlékeztet arra, hogy "A jelentés - megismételve a korábban az MNB által már cáfolt félrevezető adatokat, valamint alaptalan gyanúsításokat és vádaskodásokat - félrevezeti a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselőit." Éppen ezért Simor András, a jegybank elnöke levélben tájékoztatta Kövér Lászlót, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének elnökét "a valós tényekről és az MNB álláspontjáról".

A jegybanki kommunikáció által kiadott közlemény emlékeztet arra, hogy a Felügyelő Bizottság által készített dokumentum ismerteti az MNB gazdálkodásával kapcsolatos alapvető tényeket. Felhívja a figyelmet arra, hogy "Az MNB működési költségei 2010-ben a tervezettet csaknem kétszeresen meghaladóan közel 1 milliárd forinttal, ezen belül a személyi ráfordítások 8,5 %-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés