Előfizetői tartalom

IMF: nem a hiánycélt kell mindenáron tartani

Portfolio
Hamis az a vita, hogy választani kell a hiánycsökkentés és a növekedést ösztönző politika között - mondta az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde, aki szerint a politikák megfelelő kombinációjával elkerülhető, hogy a fiskális kiigazítás ártson a gazdasági növekedésnek. Az IMF vezére szerint például ha a növekedés gyengébb a vártnál, nem a hiánycélhoz, hanem az addig tervezett intézkedésekhez kellene az országoknak tartaniuk magukat.

Ha rossz utat választunk, elveszett évtizedet kockáztatunk, a fiatal generációk és a talpra állás lehetőségét - mondta Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója. A globális gazdaságnak ma erősebb és jobb növekedésre van szüksége, amit a politikák megfelelő kombinációval tudunk elérni. Szociális katasztrófa fenyeget Az IMF 3,5%-os növekedésre számít a világgazdaságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés