Előfizetői tartalom

IMF: még mindig nincs időpont a tárgyalások folytatására

Portfolio
Továbbra sincs még meg az időpontja annak, hogy mikor folytatódnak a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Magyarország között - jelentette ki az MTI kérdésére válaszolva csütörtöki washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, a IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója. A kijelentés nem újdonság, hiszen tegnap Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviselője is hasonlóan nyilatkozott. Rice ezentúl megerősítette, hogy a valutaalap nem kért további megszorító intézkedéseket a magyar kormánytól.

"Nincs még időpontja egy új budapesti látogatásnak, de nyilvánvalóan továbbra is kapcsolatban állunk a magyar kormánnyal és az európai partnereinkkel" - mondta Rice. Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy az IMF mely pontokon kérte a magyar kormány álláspontjának tisztázását, a külkapcsolati igazgató annyit mondott, hogy a valutaalap fő irányvonalait az IMF küldöttségének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés