Előfizetői tartalom

IMF: bővíteni kellene az európai mentőalapot

Portfolio
A kétsebességes gazdasági kilábalás folytatódik, amelyben a fejlett gazdaságok ugyan a vártnál kevésbé visszafogott, de szerény növekedésre számíthatnak továbbra is magas munkanélküliséggel, az euróövezeti szuverén adósságválság pedig újabb lefelé mutató kockázatokat hordoz. Ezzel szemben bizonyos feltörekvő gazdaságok a túlhevülés jeleit mutatják. A Valutaalap negyed százalékkal 4,4%-ra javította a 2011-es globális gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését. Az IMF szerint meg kellene emelni az európai mentőalap ténylegesen felhasználható keretét, és bővíteni kellene jogosítványait.

Az IMF kis mértékben javította idei évre vonatkozó GDP-előrejelzését: 2011-ben 4,4%, 2012-ben 4,5%-os gazdasági növekedésre számítanak a világazdaságban. Ezen belül főleg a fejlett országokra vonatkozó prognózis javult, az Egyesült Államokra vonatkozóan például 2,3%-ról 3%-ra. A mostani az októberi előrejelzés felülvizsgálata, nem tartalmaz az összes országra külön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés