Előfizetői tartalom

Hatalmas időzített bombán csücsül a világ! - Mikor robbanhat?

Az Írországból érkező hírek, valamint az amerikai jegybank újabb eszközvásárlásának következményeiről szóló viták háttérbe szorították a tengerentúli önkormányzati kötvények piacán kibontakozó aggasztó folyamatokat. Egyes elemzők időzített bombához hasonlítják az USA egyes államainak költségvetését, és nem tartják kizártnak az államcsődök bekövetkezését sem. Mindez alaposan átrendezheti a tengerentúli, eddig biztonságosnak tartott eszközök megítélését.

Mi történt? Az elmúlt hetek piaci mozgásait egyértelműen a Fed újabb eszközvásárlási programja, majd ezt követően az Írország megmentésével kapcsolatos hírek határozták meg. A befektetők nem sokáig örülhettek az amerikai jegybank újabb pénzpumpálásának, és Írország megmentésének, miután Spanyolország és Portugália egyre gyakoribb említése egy elhúzódó euróövezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés