Előfizetői tartalom

Hatalmas fordulat az Orbán-kormánytól

Portfolio
Míg tavaly nyáron törvényileg megtiltotta a devizaalapú jelzáloghitelezést a kormány annak kockázatait hangsúlyozva, addig egy e héten megjelent tervezet szerint újra engedné az euróalapú hosszú futamidejű kölcsönöket Magyarországon - ez volt a hét talán legnagyobb horderejű, bár kevés figyelmet kapott érdekessége. A büdzséügyekben is láttunk - ha nem is ekkora - fordulatot a kormány felől, ezek azonban egyáltalán nem szegték a kedvét a forintbefektetőknek, hiszen a leggyakrabban figyelt feltörekvő devizák között a legnagyobb erősödést mutatta az első negyedév során. Miközben a svájci frankkal szemben már csaknem a 200-as szintig izmosodott a forint, aközben gőzerővel zajlik a devizahitelesek megsegítését célzó javaslatcsomag kidolgozása.

Tavaly elcsúsztunk, idén sem lesz egyszerű Ami már hetek óta sejthető volt, a héten elismerte a kormány: valóban elvétettük a 2010-es államháztartási hiánycélt, a deficit a GDP mintegy 4,3%-a lehetett a 3,8%-os céllal szemben. Egy jegybanki statisztika egyébként abba az irányba mutat, hogy még ennél is kissé magasabb lehetett a tavalyi deficit, de ezt majd csak október körül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés