FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Galibát okoznak az írek? - Újra ideges a piac (2.)

Portfolio
Az ír kormány jövő héten parlamenti szavazást kér a nemzetközi közösség által nyújtott pénzügyi mentőcsomagra, hogy ezzel tisztázzák az ír pártok politikai hozzáállását a külső segítséghez - jelentette be ma délután az ír miniszterelnök. Röviddel ezt követően az ellenzéki ír munkáspárt szóvivője jelezte: el fogják utasítani a mentőcsomagot a jövő szerdai szavazáskor, míg a legnagyobb ellenzéki párt még gondolkodik a stratégiai döntésről. A hír csak tovább rontotta az egyébként is romlófélben lévő nemzetközi befektetői hangulatot és fokozza azt a feszültséget a befektetők körében, hogy hogyan tovább az eurózóna adósságválságának kérdésében.

A balközép munkáspárt szóvivője szerint azért fogják elutasítani a mentőcsomagot, mert meglátásuk szerint az egy rossz megállapodást takar. A piac arra még csaknem rezzenéstelenül reagált, hogy ma a Fitch Ratings három fokozattal rontotta az ír államadósság besorolását, de az, hogy egy most még ellenzéki ír párt elutasítja azt a csomagot, amely az ország komoly pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés