Előfizetői tartalom

Figyelmeztetett az IMF: óvatosan a megszorításokkal

Portfolio
Rendkívül vékony ösvényen kell egyensúlyozzon a költségvetési politika - állapítják meg a Nemzetközi Valutaalap szakértői kedden publikált, Fiscal Monitor című anyagukban. Az IMF ezért azt javasolja, hogy a kormányok legyenek tekintettel a gazdasági növekedésre, amikor pótlólagos költségvetési kiigazításról döntenek, mivel már így is jelentős megszorító csomagok vannak kilátásban a fejlett gazdaságokban az idei évre vonatkozóan.

Jelentősen csökkent a költségvetés hiánya a fejlett gazdaságokban a tavalyi év során, és a legtöbb ország tekintélyes méretű kiigazítást tervez az idei évre. Az államadósság közép távú fenntarthatósága szempontjából kulcsfontosságú a folyamatos költségvetési kiigazítás, ám a végrehajtás ütemezését úgy kell végrehajtani, hogy megfelelő mértékben támogassa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés