Előfizetői tartalom

Félretették a görög program újratárgyalását

MTI
Az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői vasárnap befejezték athéni tárgyalásaikat, és abban a meggyőződésben távoztak, hogy "a görög kormányzat elkötelezetten és eltökélten tevékenykedik a következő hónapban" - olvasható a három intézmény vasárnap kiadott közös közleményében.

A hármas küldöttség szeptemberben visszatér a görög fővárosba, folytatni a megbeszéléseket. A közleményből - éppen mert utalás sincs rá - az is kiderül, hogy a márciusban odaítélt 130 milliárd eurós második EU/IMF mentőprogram felfüggesztése föl sem merült. Jelenleg ez - a program esetleges leállítása - a tőkepiacok legnagyobb aggodalma Görögország és az euróövezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés