Előfizetői tartalom

Ezért csökkentett kamatot ismét a jegybank - Itt az indoklás

Portfolio
Az egyhangú piaci konszenzussal összhangban ma is 25 bázisponttal kamatot csökkentett a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, így az irányadó ráta holnaptól 5,75%-ra mérséklődik. A jövőbeli kamatpályával kapcsolatos utolsó mondat fokozott óvatosságot tükröz a testület tagjai felől, hiszen az olvasható, további kamatcsökkentésre "kizárólag akkor" kerülhet sor, ha a kedvező pénzügyi piaci folyamatok folytatódnak és a beérkező adatok megerősítik, hogy az inflációs cél a monetáris politika horizontján elérhető. Az alábbiakban a monetáris tanács kamatdöntésről kiadott közleményét tesszük közzé.

Kapcsolódó cikkünk2012.12.18Újabb kamatvágás - Simor Matolcsy szavaira is reagáltAz elmúlt negyedév kamatlépései A szeptembertől novemberig tartó időszakban a Monetáris Tanács 3 lépésben összesen 75 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot. A Tanács döntései mögött az a megfontolás állt, hogy a gyenge kereslet előretekintve jelentős dezinflációs hatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés