FONTOS Tényleg zuhan egyes élelmiszerek ára: mutatjuk a rekordereket
 
Előfizetői tartalom

Erdoganék győztek, de nincs nyugalom

Portfolio
A szavazatok 87%-ának összeszámlálása alapján a hatalmon lévő AK Párt 45%-ot szerzett a vasárnapi török helyhatósági választásokon, ezzel jó eséllyel megnyerte a mostani megmérettetést. Mivel Ankarában a fő ellenzéki pártnak csak 1%-ponttal kevesebb a szavazata, mint Tayyip Erdogan kormányfő pártjának, ezért félő, hogy a nyugtalanság és a feszült belpolitikai légkör fennmarad Törökországban, ez pedig piaci szempontból sem nyugtató.

Az AK párt azután készült a mostani választásokra, hogy tavaly decemberben súlyos korrupciós botrány robbant ki, ami jelentős politikai következményekkel járt, de a jelek szerint Erdoganék kemény választási kampánya és a gyanús körülményeket tagadó kommunikációja meghozta az eredményét. A mostani 45%-os eredmény magasabb, mint a 2009-es hasonló megmérettetésen elért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés