Előfizetői tartalom

Engedhet az EU a görögöknek, kiszállhat az IMF (3.)

Portfolio
A Financial Times Deutschland EU-forrásokból úgy értesült, hogy a közösség hajlik a görög költségvetési kiigazító program újratárgyalására függetlenül attól, hogy mi lesz a most vasárnapi parlamenti választások kimenetele. Mivel lényegében az összes nagyobb görög párt ennek elérésére törekszik (főként a spanyol bankmentő csomagnál látott EU-s engedmény láttán), így az unió felőli rugalmasság logikus is lenne akkor, ha a vezető uniós döntéshozók az elmúlt hetekbeli nyilatkozataikkal összhangban valóban bent szeretnék tartani a görögöket az eurózónában.

A rugalmasságra nemcsak a görögök felől, hanem a magországok felől is érkezhet "felszólítás":Kapcsolódó cikkünk2012.06.13Tárgyalna Görögországgal az európai politikusAz FTD információi szerint nem utasítaná vissza az EU a görögök azon igényét, hogy tárgyalják újra a rájuk szabott, a mélyülő recesszió miatt meglehetősen szigorúnak tűnő költségvetési kiigazító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés