Előfizetői tartalom

Új csúcson az olaj - belejátszott a "hétvégi hatás"

Portfolio
Líbiában nem csitulnak a feszültségek, emiatt egy igen bizonytalan hétvége elé nézünk. A következő két nap tehát jelentős kockázatokat rejt, amit a kereskedők ma tudnak lekereskedni az olajpiacon - magyarázta a mai szárnyalás okait egy szakértő. Emellett a ma megjelent kedvező makroadatok, és a félelem a közel-keleti feszültségek tovább terjedésétől szintén az olajárak emelkedését segítették.

Az úgynevezett hétvégi hatással állhatunk szemben, vagyis a kereskedők azért vásárolhatják fel nagy ütemben az olajat, mert két nap fokozott bizonytalanság következik, amikor a Közel-Keleten sok minden történhet - magyarázta a mai arany rali egyik okát James Williams, a WTRG Economics közgazdásza a MarketWatch-on. A WTI olaj májusi határidőre 2,5 százalékot drágult a mai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés