Előfizetői tartalom

Esett az olajár Mubarak lemondásának hírére

Portfolio
Mubarak lemondásának hírére jelentősebb csökkenés bontakozott ki a WTI márciusi határidős piacán, az árfolyam 1,5%-kal került lejjebb. Az áprilisi határidő mérsékeltebb, 1%-os csökkenést mutat, míg a Brent típusú olaj árfolyama 0,2%-kal került lejjebb. Az elnök a katonaságnak adta át a hatalmat, ami tompíthatja azon befektetői félelmeket, melyek a Szuezi-csatorna esetleges lezárására vonatkoztak.

Mubarak lemondásával a katonai erők kezébe került időlegesen a hatalom, ami enyhíteni tudott azon befektetői félelmeken, melyek a tüntetések esetleges Szuezi-csatorna elleni akciókba torkollására vonatkoztak. A Bloomberg által idézett John Kilduff, az Again Capital partnere szerint Mubarak lemondásával véget ért az egyiptomi krízis, így a biztonsági prémium (ami emiatt megjelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés