Előfizetői tartalom

Amerikai hadihajók a líbiai partoknál

Portfolio
Az iráni és szíriai helyzet okozta kínálati oldali félelmek mellett a napokban újabb geopolitikai feszültségpont mutatkozik az észak-afrikai régióban. Líbiában egy iszlámellenes film miatt tüntetések és véres támadások indultak, ami miatt a partokhoz amerikai rombolókat rendeltek. A régió továbbra is puskaporos hordó, ami a jelentős olajkitermelés miatt a Brent árfolyamának csak további támaszt szolgáltathat. A líbiai események esetleges romlásának a régiós olajcégek közül az OMV lehetne vesztese, mely a tavalyi nagy kiesést követően mostanra tudta a termelésének nagyrészét visszaállítani az országban.

Líbiában egy iszlámellenes film miatt szélsőségesek megtámadták az amerikai konzulátust, melyben többen, köztük a nagykövet is életét vesztette. A feszültségek ismét éleződnek az országban, de a tüntetések környező országokra (Tunézia és Egyiptom) is átterjedtek. A térség az Arab tavasz néven ismert felkeléssorozat miatt már jól ismert az olajpiaci szereplőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés