Előfizetői tartalom

Lassabban fogy a magyar

Portfolio
Az előzetes adatok szerint 2012 első félévében 43 603 gyermek született, 4,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 66 833 volt, ami 0,7 százalékos emelkedést jelent a 2011. január-júniusi időszakhoz képest. A természetes fogyás 23 230 fő volt, 1453-mal kevesebb az egy évvel korábbinál - tette közzé a KSH szerdán a friss népmozgalmi adatokat. A részletekből kiderül, hogy júniusban kevesebb gyermek született, mint tavaly, viszont a halálozások száma is mérséklődött.

Az előzetes adatok szerint 2012 első félévében több gyermek született, de a halálozások száma is kismértékben emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A születésszám az év első öt hónapjában meghaladta az előző évit, júniusban viszont az emelkedő irányzat megtorpant, és 1,8 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint az előző év azonos hónapjában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés