Előfizetői tartalom

Egy hónap alatt 35 ezerrel többen kerestek állást

Portfolio
Tavaly decemberben 6,3 százalékkal - ez 35 000 fős emelkedést jelent - nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon az előző hónaphoz képest, és még a szezonálisan kiigazított adatok szerint is mintegy 7000-rel többen kerestek állást az év utolsó hónapjában mint novemberben - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.

Az ÁFSZ adatai szerint a decemberi zárónapon több mint 591 000 álláskeresőt tartottak nyilván, az előző év azonos időszakához képest létszámuk 2,2 százalékkal - 13 300 fővel - csökkent. A legtöbb, 137 500 álláskeresőt továbbra is Észak-Alföldön tartottak nyilván, de Észak-Magyarországon is több mint 109 ezren kerestek munkát. Az előző hónappal összevetve a nyilvántartott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés