Előfizetői tartalom

Továbbra sem születik több gyerek

Portfolio
Továbbra sem látszik, hogy az adórendszer bőséges gyerektámogatási kedvezményei elindították volna a gyerekvállalási kedv javulását Magyarországon. Mind a nyers, mind a szezonálisan igazított adatok szerint februárban csökkent a születések száma, utóbbi mutató harmadik hónapja süllyed. Az ösztönző hatás vélhetően csak késleltetve fog jelentkezni. Ezzel együtt is igaz, hogy az egy évvel ezelőtti mély szinthez képest - még az utóbbi hónapok visszaesésével együtt is - több gyerek születik Magyarországon.

Az előzetes adatok szerint 2012 első két hónapjában 14 679 gyermek született, 3,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 22 614 volt, ami 3,1 százalékos csökkenést jelent a 2011. január-februárihoz képest. A természetes fogyás 7935 fő volt, 1194-gyel kevesebb az egy évvel korábbinál - jelezte mai tájékoztatójában a KSH. Az előzetes adatok szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés