Előfizetői tartalom

Több elképzelés jöhet szóba a gyógyszerkassza lefaragásakor (Banai)

Portfolio
Az egészségügy nem választható el az államháztartás egészétől. Egy szám van a konvergencia programban, amelyet mindenki számon kérhet Magyarországon, ez pedig a költségvetés hiány és ebből következően az államadósság - fejtette ki kérdésre válaszolva Banai Péter, a nemzetgazdasági minisztérium helyettes államtitkára a Világgazdaság egészségügyi konferenciáján. Eközben Szócska Miklós arról győzködte a hallgatóságot, hogy a "háttérben gigászi munka folyik".

Banai Péter, az NGM költségvetésért felelős helyettes államtitkára előadásában hangsúlyozta, hogy a magyar állam annyit költ adósságszolgálatra, mint egészségügyre. Elmondása szerint Magyarország nemzetközi összevetésben sokat költ gyógyszerekre és sajnálatos, hogy eközben a teljes egészségügyre fordított GDP-arányos kiadások alacsonyak. Később kérdésre válaszolva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés