Előfizetői tartalom

Gyógyszerkassza: több fontos változás lép életbe mától

MTI
Több változás lép életbe szerdán a gyógyszerek támogatáspolitikájában: a generikus, vagyis helyettesíthető készítményeket érintően a jövőben bővül a legkedvezőbb támogatással elérhető, valamint a közgyógyellátottak részére rendelhető gyógyszerek köre, míg több gyógyszergyártó számára plusz fizetési kötelezettséget ró az úgynevezett spanyol modell bevezetése.

Az Országgyűlés által június 18-án elfogadott újabb egészségügyi salátatörvény több gyógyszer-támogatáspolitikai szabályváltozást is tartalmazott. Az egészségügyi államtitkárság akkori közleményében úgy fogalmazott: az államtitkárság "a folyamatos és biztonságos, térben és időben egységes gyógyszerellátás biztosításában elkötelezett". A kormány eddigi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés