Előfizetői tartalom

Draghi: jövőre elindulhat a növekedés az euróövezetben

MTI
Az euróövezet gazdasága jövőre ismét növekedési pályára állhat, ha folytatódnak a reformok - mondta az Európai Központi Bank (EKB) elnöke kedden Berlinben. Mario Draghi a német iparszövetség (BDI) közgyűlésén hangsúlyozta: az EKB új kötvényvásárlási programját jól fogadják a piacok. "Már most látni nagyon pozitív jeleket", amelyek mind azt mutatják, hogy a pénzpiacok bíznak a válságkezelés sikerében. "Az euróövezet halad előre, és ezt a befektetők is elismerik" - mondta az EKB elnöke.

Ugyanakkor a piaci hangulat javulása nem azt jelenti, hogy sikerült minden gondot megoldani, és az EKB kötvényvásárlási programja is csupán arra jó, hogy áthidalja a rászoruló államok finanszírozási nehézségeit. "Az EKB csak a jövőbe vezető hidat építi fel, és a projekt akkor válik teljessé, ha a tagállami kormányok határozott intézkedéseket hoznak külön-külön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés