Előfizetői tartalom

Döntött az alkotmánybíróság, megmenekült a román államfő (2.)

MTI
Érvénytelennek nyilvánította a román alkotmánybíróság a Traian Basescu államfő leváltásáról július 29-én megrendezett népszavazást - adta hírül kedden a Mediafax hírügynökség. Amint hivatalosan is kihirdetik a döntést, az államfő visszatérhet hivatalába. A lej mérsékelt erősödéssel reagált, elemzők szerint ezzel még távolról sincs vége a belpolitikai bizonytalanságnak.

Itt a döntés! A taláros testület döntése szerint Basescu visszatérhet az elnöki hivatalba, miután az alkotmánybírósági határozatot felolvassák a parlamentben. Az ülésről távozó alkotmánybírák úgy nyilatkoztak újságíróknak, hogy a döntést 6-3 arányban hozták meg, vagyis kétharmados többséggel határoztak. Az alkotmánybíróság - a döntésről kiadott sajtóközlemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés