Előfizetői tartalom

Dagad a spanyol botrány: lemondásra szólították fel a kormányfőt

Portfolio
Egy hónap alatt 6 százalékponttal 23,9 százalékra, minden idők legalacsonyabb szintjére esett a spanyol néppárt népszerűsége egy friss felmérés szerint, ami jórészt a héten kirobbant spanyol korrupciós botránnyal függ össze. Ennek nyomán a szocialista ellenzék vezetője lemondásra szólította fel Mariano Rajoy miniszterelnököt, aki a vádak szerint további tucatnyi néppárti politikus mellett szintén érintett lehet a korrupciós botrányban.

A héten tette közzé a legnagyobb példányszámú spanyol napilap (El Pais) azokat a dokumentumokat, amelyek azt mutatják, hogy a néppárt pénztárnoka több mint egy évtizeden keresztül fedett számlákról pénzt fizetett vezető néppárti politikusoknak, köztük a jelenlegi kormányfőnek is. A pénzt a párt tisztviselője többek között ingatlanos vállalkozóktól kapta, akik így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés