Előfizetői tartalom

Börtönfenyegetés miatt elhallgatnak a Törökországot követő elemzők?

Portfolio
A Törökországról szóló piaci kommentárjai beszüntetésére utasította a Societe Generale befektetési bank a saját alkalmazottait mindaddig, amíg a szilveszter napján életbe lépett új török tőkepiaci törvény alapján nem tisztázódik a helyzet - írja a Bloomberg. A Tőkepiaci Igazgatóság oldalán nincs hivatalos angol fordítása a törvénynek. Ha szó szerint értelmezzük az új szabályozást, akkor bárki, aki a török pénz- és tőkepiacokról kifejti a véleményét, börtönbüntetést kockáztat - értékelte a szokatlan helyzetet a hírügynökségnek egy brit befektetési cég kereskedője. Valószínűleg rosszul szövegezett a törvény, azaz a szándékoltnál szigorúbbra sikeredett és a piacbarát gazdaságpolitikai vezetésre tekintettel könnyen elképzelhető a törvénymódosítás.

Jó cél, káros mellékhatásokkal? A december 31-én életbe lépett új török tőkepiaci törvény szerint 5 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható az, aki nem a valóságnak megfelelő, helytelen, vagy félrevezető információkat nyújt, piaci pletykát indít el, illetve azzal a szándékkal készít hírt, kommentárt, beszámolót, hogy befolyásolja az árfolyamokat, a tőkepiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés