Előfizetői tartalom

Rogers: nincs tökéletes fedezék, a favorit az agrárpiac

Portfolio
Bár a 2013-14-es kilátások tekintetében továbbra is nagyon pesszimista véleményt fogalmaz meg a legendás befektetési guru Jim Rogers, a nyersanyagpiaci kitettségén ennek ellenére sem változtat. Az oilprice.com-nak adott interjúban Rogers elmondta, hogy az olajár további esése jó beszállási pontokat teremthet, a földgáz ára Amerikában közel lehet a mélyponthoz, és geopolitikai fronton Irak és Irán közeledése adhat okot aggodalomra. A nyersanyagokon belül Rogers jelenleg az agrárpiaci termékeket favorizálja, aranyat viszont jelenleg már nem vásárol.

Több oka is lehet az olaj piacán az utóbbi hónapokban tapasztalt árfolyamesésnek. Rogers szerint a szaúdiak segíteni szeretnének, hogy Obama ismét megnyerhesse az amerikai választást (a segítség alatt vélhetően a harminc éves csúcson levő termelést értette Rogers - a szerk.), de a JP Morgan pozícióinak likvidálása is szerepet játszhatott a nagy esésben. A korrekciós szakaszok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés