Előfizetői tartalom

Varga Mihály kemény tárgyalásra számít az IMF-fel

Portfolio
A magyar fél még nem tudja pontosan, hogy miről lesz majd szó a tárgyalóasztalnál a nemzetközi szervezetekkel folytatott egyeztetéseken, de vannak sejtései. Erről Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter beszélt az MTV Ma Reggel című műsorában. Elsősorban az adópolitika területén számít kemény tárgyalásra a magyar delegációvezető. Szóba kerülhet a vagyonadó, az ingatlanadó, de várhatóan a tranzakciós illeték jegybankra történő kiterjesztése is, miután Simor András "dörgedelmes leveleket írt a kormánynak".

Nem lesz sétagalopp "A nagy kérdés, hogy miről beszélünk majd a tárgyalóasztalnál. Ezt nem tudjuk, de sejtéseink vannak" - mondta Varga Mihály. A tárca nélküli miniszter szerint először a tények pontosítására és tisztázására van szükség, például ilyen, hogy mekkora a növekedés és a hiány. "A jövő év megint nagy kérdés, hiszen addig a költségvetés főszámait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés