Előfizetői tartalom

Újabb morzsák a reformprogramból: hamburgeradó, e-útdíj

Portfolio
Egy-két hetes csúszással készülhet el a kormány reformcsomagja. Már idén elkezdenék a rokkantnyugdíjasok rokkantsági fokának orvosi felülvizsgálatát, amivel minden harmadik-negyedik rokkantnyugdíjast visszaterelnének a munkaerőpiacra. Az ötletek között van, hogy megszüntetik a 65 éven felüliek ingyenes utazását, és általában is megrostálnák a közlekedési kedvezményeket. A kólára, édességekre fix összegű pluszadót vethetnek ki, de a bevételi oldalon a legnagyobb hatású, évi százmilliárdos tétel az elektronikus útdíj lehet 2013-tól - írja az Index.

Kicsit nagyobb súlya lehet a bevételeknek az eddig gondolt egyharmadnál, és egy-két hetet csúszhat is a reformcsomag véglegesítése a február végi ígérethez képest. Az NGM erre úgy reagált csütörtökön, hogy "a kormány tartja magát a reformprogram menetrendjéhez". Az Index forrásai szerint azért az eredeti menetrendnek megfelelően a jövő heti kormányülésre bemegy valamilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés