Rali indult a kínai kötvénypiacon
Gazdaság

Rali indult a kínai kötvénypiacon

Portfolio
A kínai államkötvények hozama kedden csökkent, miután a Kommunista Párt jelezte a kamatlábak és a banki tartalékolási követelmények lehetséges csökkentését. Mindezzel az állampárt kezelni akarja a gazdaság instabilitását, amely a befektetőket a kötvénypiacra terelte.

A kínai államkötvények piacán kedden emelkedés látszott, miután a Kommunista Párt központi bizottságának bejelentése váltott ki, mely szerint fontolgatják a kamatlábak és a banki tartalékolási követelmények csökkentését az ország gazdaságának stabilizálása céljából.

Ezen hírek hatására a tízéves kínai államkötvények hozama körülbelül négy bázisponttal esett 2,31 százalékra, míg a harmincéves kötvények hozama szintén négy bázisponttal mérséklődött 2,528 százalékra. A befektetők ugyanis csökkenő kamatlábakat várnak, és ebben az instabil gazdasági környezetben biztonságot keresnek.

A tízéves lejáratú határidős államkötvények árfolyama emelkedett. Az állami média beszámolója szerint Kína növelni fogja gazdaságának támogatását több intézkedésen keresztül, beleértve a bankok kötelező tartalékrátájának és a kamatlábaknak a csökkentését is. Ez utóbbit a Kommunista Párt legmagasabb döntéshozó fóruma, a Politbüró is megerősítette.

A hozamok csökkennek, amikor a kötvényárak emelkednek, és Kína kötvénypiaca idén rallizik, mivel a befektetők csökkenő kamatokra számítanak, és biztonságos eszközöket keresnek.

Hszing Zsao-peng, az ANZ vezető Kína-stratégája szerint ez arra utalhat, hogy a második negyedév során kamatcsökkentésre és kötelező tartalékráta-csökkentésre (RRR) kerülhet sor. Ezek az intézkedések általában nyomást gyakorolnak a rövid távú kamatlábakra, ami viszont lefelé húzza a hosszabb távú hozamokat. Emellett várhatóan több banki tőke áramlik majd a kötvénypiacra, ami tovább csökkenti a hozamokat.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1858326062