CATL-vezér: súlyos problémák vannak még a szilárdtest-akkumulátorainkkal
Gazdaság

CATL-vezér: súlyos problémák vannak még a szilárdtest-akkumulátorainkkal

Portfolio
Az elektromos autók szilárdtest-akkumulátorainak közeljövőbeni kereskedelmi forgalomba hozatala előtt jelentős akadályok vannak. A technológiával kapcsolatos teljesítményproblémák, tartóssági aggályok és biztonsági kockázatok miatt ez még évtizedekig is eltarthat – mondta a Financial Timesnak adott interjújában Robin Zeng, a Magyarországon üzemet építő kínai akkumulátorgyártó, a CATL vezérigazgatója.

A szilárdtest-akkumulátorok, amelyek a jelenlegi akkumulátorokban használt folyékony elektrolit kiváltásával megnövelhetik az e-autók hatótávolságát még sokáig alkalmatlanok leszek a piaci forgalomba hozatalra. A technológia olyan iparági szereplők figyelmét keltette fel, mint a Toyota, amely 2027-ig az új autóiba építené ezeket, de Zeng szerint tarthatatlan ez az ütemterv, hiábba többéve tartó beruházások és kutatások, azok ellenére is sok kihívást nem tudta még megoldani.

A CATL vezére hangsúlyozta, hogy a jelentős előrelépéshez az ionátvitellel és az akkumulátor töltés közbeni tágulásával kapcsolatos akadályok leküzdésére lenne szükség. Ezen túlmenően a biztonsági aggályok, különösen a lítium nedvességgel való reakcióképességével kapcsolatos aggályok továbbra is megoldatlanok.

Az energiatárolásról, az akkumulátorokról szerepéről részletesen szó lesz szakmai konferenciánkon.

A Magyarországon beruházó kínai gyártó, amely jelentős részesedéssel rendelkezik az elektromos járművek akkumulátorainak globális piacán, alternatív cellatechnológiákat vizsgál, beleértve a nátrium-ionos és kondenzált anyagú akkumulátorokat, amelyek ígéretes energiatárolási képességekkel kecsegtetnek. Zeng az akkumulátorgyártáson túlmutató ambíciókat is megfogalmazott, és a CATL részvételét olyan szélesebb körű fenntarthatósági kezdeményezésekben képzeli el, mint az energiaátvitel és az energiatermelés.

A terjeszkedési törekvések ellenére a CATL tervei geopolitikai kereszttűzbe kerültek, különösen az Egyesült Államok miatt. Az USA-ban bár tervezték, végül nem építenek üzemet, helyette Zeng szerint majd licencben adják át a technológiát amerikai partnereiknek.

Zeng tartózkodott attól, hogy részleteket közöljön az olyan neves autógyártókkal kötött megállapodásokról, mint a Ford és a Tesla, hangsúlyozva, hogy a vállalat a minőségi akkumulátorok szállítására összpontosít, miközben a befektetések megfelelő megtérülésére törekszik.

Címlapkép: Robin Zeng, a Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) elnöke egy interjú során Hongkongban, 2024. március 25-én, hétfőn. A fotó forrása: Paul Yueng/Bloomberg via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
gen z fest