Előfizetői tartalom

Megugrott a spanyol és olasz tízéves hozam

Portfolio
Nemcsak a részvény és devizapiacok csalódtak az EKB elnök mai szavaiban, hanem a periféria országok kötvénybefektetői is, akik konkrét, jelentős hatású intézkedések bejelentését várták volna Mario Draghitól. Mivel ez elmaradt, a spanyol 10 éves hozam 40, az olasz pedig 30 bázisponttal ugrott ma meg. A spanyol tízéves hozamszint így megint 7% felett áll.

Mario Draghi múlt heti nyilatkozata alapján a piaci szereplők közül sokan arra számítottak, hogy az EKB a mai ülésén jelentős és hatásos lépéseket jelent majd be az eurózóna adósságválságának kezelése érdekében. Mivel a piacokon az utóbbi időszakban a spanyol és olasz hozamszintek megugrása tartotta félelemben a befektetőket, a legtöbben arra tippeltek, hogy a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés