Előfizetői tartalom

Elszabadultak az indulatok az amerikai kötvénypiacon (2.)

Portfolio
Az elmúlt napokban fokozódott a feszültség az amerikai állampapírok piacán, a hosszú kötvények hozamai közel fél éves csúcson tartózkodnak. A tengerentúli állampapírok legutóbbi mélyrepülését alapvetően egy fontos hír okozta: az amerikai elnök megegyezett az ellenzékkel a korábbi adókedvezmények meghosszabbításáról. Az intézkedés javíthatja az Egyesült Államok gazdaságának növekedési kilátásait, ugyanakkor deficitnövelő tételről van szó.

A keddi kereskedésben látványos eladói nyomás érte el az amerikai államkötvények piacát, és a tengerentúli állampapírok vesszőfutása a szerdai napon is folytatódott. A napokban mutatott mélyrepülés oda vezetett, hogy a 10 éves államkötvény hozama kedden 3,2%-on is megfordult, egy hét leforgása alatt 40 bázispontot ugrott a hozama (és egyúttal a 200 napos mozgóátlaga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés