Előfizetői tartalom

Újra az erősödés felé "kacsintgat" a svájci frank

Portfolio
Noha a nemzetközi részvénypiaci hangulat, a kockázati étvágy, továbbra is lényegesen kedvezőbb, mint a hónap első felére jellemző volt, aközben a svájci frank esési hulláma a jelek szerint kifulladt és újra az erősödés jeleit kezdi mutatni. Ez egyelőre sem az euróval, sem a forinttal szembeni árfolyamban nem látványos. Az előttünk álló napokban kiemelten fontos makroadatok érkeznek, amelyek a globális befektetői légkör alakításán keresztül a frank árfolyamára is lényeges hatással járhatnak.

Csaknem 20%-ot zuhant a svájci frank az euróval szemben az augusztus elejéig tartó szárnyalását követően és a jegyzések az 1,20-as szint megközelítése után az 1,18 körüli szinten konszolidálódnak. A jelek szerint a 100 napos mozgóátlag (1,20-nál) első hullámban megfogta a frank esését, egy visszateszt esélye az 50 napos mozgóátlagig (1,15) növekszik. A forint továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés