Előfizetői tartalom

Nemcsak minket sújt a görög pánik

Portfolio
Az elmúlt két hétben a forint több mint két százalékot gyengült az euróval szemben, de az öt éves magyar CDS-felár ennél még aggasztóbban, egy hét alatt 10 százalékkal emelkedett, alulról súrolva a 300-as értéket, amire március közepe óta nem volt példa. Öröm az ürömben, hogy a cseh és a lengyel CDS-felár is hasonló mértékben növekedett, tehát a görög pánik nem csak bennünket, hanem a térségbeli országokat is sújtja - írja ma reggeli piaci kommentárjában Karsai Péter a Commerzbank Treasury Sales csapatának tagja.

EUR/HUF (267,00 - 269,50): A görög miniszterelnök a tegnapi parlamenti felszólalásában az ellenzék támogatását kérte és úgy fogalmazott, hogy a képviselők hallgassanak a "hazafias lelkiismeretükre". Ez és a franciák megoldási javaslata némi erősödést hozott a régió devizáinak, főleg a forintnak, így a késő délelőtti 269,50 feletti EUR/HUF árfolyam a nap végére 268,50...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés