Előfizetői tartalom

Nem érzi a forint a külföldi jókedvet

Portfolio
Másfél éves csúcsa körül nyithat ma reggel a német DAX részvényindex, az euró pedig másfél hónapos csúcsa körül ingadozik a dollárral szemben. Ezek egyértelműen jelzik a kockázati étvágy viszonylag magas fokát külföldön, a forint mégsem tud igazán erősödni hétfő óta. Az euróval szemben továbbra is kéthetes mélypontja közelében, 283 körül ingadozik ma reggel is a bankközi piacon. Ma több kiemelten fontos makroadat is érkezik külföldről, amelyek lényeges hatást gyakorolhatnak a piaci hangulatra.

Hétfő óta szokatlan módon a jó, illetve javuló külpiaci hangulatra sem tud erősödéssel reagálni a forint, hanem fokozatosan, igaz nem jelentős mértékben gyengült és tegnap kora estére újabb kéthetes mélypontra jutott az euróval szemben 283,5 körül. Innen ma reggelig csak 283-ig tudott korrigálni a magyar fizetőeszköz, majd kis további erősödés látszik. A tegnapi forintpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés