Előfizetői tartalom

Nem bírta a magaslati levegőt a forint

Portfolio
A csütörtöki kereskedésben elért bő egyéves csúcs közeli erejét egészen ma délutánig meg tudta tartani a forint az euróval szemben, majd a vártnál sokkal rosszabb amerikai munkaerőpiaci adatok hangulatrontó hatása miatt kis gyengülést szenvedett el. A svájci frankkal szemben jóval nagyobb volt az értékvesztés, mert az eurózóna adósságválságának újabb figyelmeztető jelei, illetve az amerikai adatok erőteljes kockázatkerülést váltottak ki.

Az eurózóna banki stressz tesztjeinek jövő pénteki publikálása előtt jelentősen nőtt a feszültség a pénzügyi szektorban azzal kapcsolatban, hogy hány bank "bukik meg rajta" és milyen következményei lesznek annak.Kapcsolódó cikkünk2011.07.08Jövő pénteken teszik közzé a banki stressztesztek eredményétMa különösen az olasz bankpapírok szenvedtek, ez pedig az euróbevezetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés