Előfizetői tartalom

Háromhavi csúcson ragadt a forint

Portfolio
Ma is folytatódott az az egy hete tartó általános dollárerõsödés a világban, amely jórészt azzal a piaci nézettel függ össze, hogy a Fed idõvel leállíthatja a dollárgyengítõ kötvényvásárlási programját. Mindez az amerikai makroadatokig ma sem különösebben zavarta a vezetõ európai és amerikai (határidõs) részvényindexeket, ahogy a vártnál gyengébb eurózónabeli GDP-adatok sem rontottak a légkörön. A délutáni, vártnál szintén gyengébb amerikai makroadatok is csak átmeneti elbizonytalanodást okoztak. Közben a forintnak jókora lendületet adott a vártnál jobb reggeli magyar GDP-adat, háromhavi csúcsra ugrott az euróval (291,5-nél) és a svájci frankkal szemben (233-nál), és egy délutáni átmeneti megingás után nap végén is csúcsközelben maradt a magyar fizetőeszköz.

2013. május 15. 19:49 Megosztás Jó a hangulat, kitart a forint ereje. Az elmúlt órákban nem változott lényegesen a forint árfolyama a vezető devizákkal szemben, a jegyzések az euróval a 291,3-as, a dollárral szemben a 226,3-as szinten állnak, egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés