Előfizetői tartalom

Extrém jenellenes a hangulat a spekulánsok körében

Portfolio
Azzal párhuzamosan, hogy a héten az új japán jegybanki vezetésre "áldását adta" a parlament két háza, közel hatéves erősödött a japán jenellenes hangulat a spekulatív piaci szereplők körében - derül ki a CFTC péntek este közzétett devizapiaci pozícionáltsági adataiból. A keddi állapotot tükröző statisztikából egyébként már látszott annak az euró/dollár trendfordulónak az előjele, amely tegnap (pénteken) be is következett.

A CFTC adatai szerint keddre közel 94 ezer kontraktusra nőtt a nettó jen short (dollár long) pozíciók száma a spekulatív piaci szereplők körében, ami minimálisan kevesebb a tavaly december közepén kialakult darabszámnál és egyúttal ismét extrém jenellenes hangulatról árulkodik. Utoljára ennél nagyobb jen elleni pozíciókat 2007 nyaráig vettek fel a spekulánsok. A mostani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés