Előfizetői tartalom

Az IMF-delegációra vár a forintpiac

Portfolio
A kamatcsökkentési várakozások bizonyosan enyhülnek a szerdai inflációs adat után. Sőt, mivel az eurozóna kamata a múlt héten csökkent, a forint kamatprémiuma a magasabb infláció és az MNB legutóbbi nyilatkozatait alapul véve nagy valószínűséggel nem csökken a közeljövőben a helyzet akár kedvező is lehet a forint erősödése szempontjából a carry-trade hatás miatt - írja devizapiaci kommentárjában Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa.

EUR/HUF (286,00 - 289,50): 287 és 288,80 között kereskedtek tegnap a bankközi piacon az EUR/HUF árfolyamával, fontosabb nemzetközi adatok hiányában ma is ehhez a tartományhoz közel várható a kereskedés. A júniusra vonatkozó hazai inflációs jelentés némi meglepetést hozott, a KSH publikációja a kereskedői várakozásoknál magasabb lett: év/év alapon az előző havi 5,3 után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés