Előfizetői tartalom

1%-ot ugrott az euró a görög eredményre

Portfolio
Amint azt a választási eredményeket bemutató cikkünk értékelő részében kifejtettük, a vasárnapi görög választások egyértelműen pozitív piaci reakciókat válthatnak ki rövid távon. Ez a hétfői kereskedés első percei alapján be is igazolódott. Azt, hogy tartós lesz-e a hangulatjavulás, nagyban függ a görög kormányalakítás zökkenőmentességétől, illetve attól, hogy az EU/IMF-megállapodás újratárgyalási kísérlete sikeres lesz-e. További részletek:

Kapcsolódó cikkünk2012.06.17A Sziriza nélküli görög kormány jöhet - Örül a piacAz euró/dollár jegyzések a péntek esti 1,2630 körüli zárás után vasárnap késő este egy ideig 1,27 körül ingadoztak, majd 1,2720 fölé emelkedtek és magyar idő szerint hétfő első perceiben 1,2750 körül, közel egyhavi eurócsúcson ingadoztak, azaz mintegy 1%-os euróerősödésről beszélhetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés