FONTOS Egyetlen dolgon múlhat, hogy kormányra kerül-e a Marine Le Pen-féle radikális jobboldal
 
Előfizetői tartalom

Zuhanó forint: nem remegett meg a befektetők keze

Portfolio
A legfrissebb, január 24-re vonatkozó adat szerint sem beszélhetünk arról, hogy a külföldiek tömegesen szabadultak volna forintalapú magyar államkötvényeiktől. Ez azért nyugató hír, mert aznap már igencsak feszült volt a helyzet a térségi piacokon és a forint is tízhavi mélypontra bukott az euróval szemben. Azt egyébként, hogy az állampapírpiac viszonylagos nyugalommal vészelte át az elmúlt napok térségi "viharát", a kötvényhozamok már mutatták: nem volt ugyanis közel sem olyan markáns a hozamemelkedés, mint amelyet például tavaly nyáron többször is láthattunk.

Az aznapi forintpiaci folyamatok részletesen:Kapcsolódó cikkünk2014.01.24Mélyponton ragadt a forint a negatív hangulatbanAz Államadósság Kezelő Központ legfrissebb, múlt péntekre vonatkozó adata szerint 7 milliárddal 5041 milliárd forintra nőtt a külföldi befektetők forintalapú magyar állampapír állománya, azaz az aznapra jellemző igen feszült régiós piaci helyzetben is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés