Előfizetői tartalom

Terv feletti eladás és eső hozamok a mai kötvényaukciókon (2.)

Portfolio
A meghirdetett 44 milliárd helyett összesen 61 milliárd forint értékben adott el ma államkötvényeket az aukciókon az Államadósság Kezelő Központ, miután összesen 137,8 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók. Az erőteljes vételi érdeklődés bizonyára összefügg azzal, hogy jövő héten végre megkezdődnek a kormány és az EU/IMF között a hitelkeretről szóló hivatalos hiteltárgyalások, illetve két jegybankár tegnap már e havi kamatcsökkentés lehetőségéről beszélt. A 3 és az 5 éves papírból alakult ki terv feletti eladás, az aukciós átlaghozamok pedig a tegnapi másodpiaci referenciahozamokhoz képest 9-12 bázisponttal, a legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátások átlaghozamához képest 19-68 bázisponttal estek.

A 3 éves kötvényből (2015/C) 20 milliárd forintnyit hirdetett meg értékesítésre az ÁKK, és az összesen 57 milliárd forintnyi vételi ajánlat láttán 30 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. A közel háromszoros lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 7,39% és 7,46% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 7,44%-os lett. Ez 12 bázisponttal alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés