Előfizetői tartalom

Öthavi csúcson a csődkockázat, mélyponton a külföldiek állománya

Portfolio
A forint napközbeni - átmenetinek bizonyult - gyengülésével párhuzamosan öthavi csúcsra emelkedett a kiemelten figyelt 5 éves magyar országkockázati felár (CDS-felár) és közben a legfrissebb adat szerint öthavi mélypontra süllyedt a külföldi befektetők magyar állampapír állománya. A forint esése, pontosabban a magyar gazdaságpolitika bizonytalansága által keltett nyugtalanság tehát jól láthatóan átszűrődik az állampapírpiacra is. Emellett persze a jegybanktól várt további kamatcsökkentési várakozások miatt még élénk lehet az érdeklődés az állampapír aukciókon, illetve nem meglepő, hogy történelmi mélypont is ki tud alakulni a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozamában.

Amint arról a forintpiaci hírfolyamunkban már beszámoltunk, ma 4 bázisponttal 341 bázispontra emelkedett az 5 éves magyar CDS-felár, ami csaknem öthavi csúcsnak felel meg. Napközben a forint ismét gyengült, de nap végére azért szépíteni tudott és 305 alatt készül kissé az euró a hosszú magyar hétvégére, így távolodott a szerdán elért 9-hónapos mélyponttól.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés