Előfizetői tartalom

Megnyomja a nettó állampapír kibocsátást tavaszig az ÁKK

Portfolio
A február-áprilisi időszakban a lejáró adósság refinanszírozásán felül összesen 279 milliárd forintnyi új állampapír kibocsátását tervezi az Államadósság Kezelő Központ - derül ki a tegnap közzétett következő háromhavi finanszírozási tervből. A 279 milliárd forintos, azaz intenzív nettó kibocsátás a magas hozamkörnyezet ellenére azzal függ össze, hogy az államháztartási hiány éven belüli felhalmozódása erősen "orrnehéz", azaz tavasz-nyárig az egész évre tervezett deficit döntő része összejön. Erről, illetve arról, hogy esetleges súlyos állampapírpiaci zavarok esetén meddig lenne elég likvid forintforrása az államnak, múlt heti elemzésünkben írtunk.

Kapcsolódó cikkünk2012.01.13Kiszámoltuk, meddig húzhatja ki a magyar államAz ÁKK február-áprilisi kibocsátási terve szerint a 279 milliárdos nettó kibocsátásból 145 milliárd a diszkontkincstárjegyek piacán mutatkozik majd, 134 milliárd pedig a kötvényeknél. Az adósságkezelő tavaly decemberben közzétett idei egész évi finanszírozási terve szerint diszkontkincstárjegyekből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés