Előfizetői tartalom

Ezért szeretik a magyar adósságot a külföldiek

"A kormány kifelé, a befektetői közösség felé jól strukturált módon kommunikált a szerkezeti reformokról és ez hozta meg a sikert" - emelte ki a közelmúltbeli, három rekordot is megdöntött magyar dollárkötvény-kibocsátás fő okát a Portfolio.hu-nak adott interjúban a BNP Paribas magyarországi vezetője. Aymar De Liedekerke Beaufort, illetve a kibocsátást ténylegesen lebonyolító kollégái úgy látják, hogy valóban komoly sikerről beszélhetünk a szóban forgó kibocsátás kapcsán. A líbiai és japán fejlemények, illetve a jelentősen romló nemzetközi befektetői hangulat semmilyen módon nem zavarta meg az eseményt, ami nagyban magyarázható a magyar gazdaság javuló fundamentumaival - hangsúlyozta Alexis Taffin De Tilques, a globális bank kelet-közép-európai hitelpiaci üzletágának igazgatója. A Széll Kálmán Tervet hitelesnek találták a befektetők, akik döntő része hosszú távra gondolkodó, a pénzt tartósan a magyar papírokba fektető intézményi szereplő volt - jegyezte meg a befektetői találkozókat végigkísérő Sergey Sudakov, a hitelpiaci üzletág szakértője.

Mint ismert, az Államadósság Kezelő Központ a BNP Paribas, a Citi és a Deutsche Bank pénzintézeteknek adott mandátumot a dollárkötvény kibocsátásának megszervezésére. Az interjú készítésének időpontját követően vált ismertté, hogy Magyarország a 30 éves kötvényből úgynevezett rábocsátással további 500 millió dollárnyi forrást vont be a piacokról.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés