Előfizetői tartalom

ÁKK: terv feletti kötvényeladás, intenzív hozamemelkedés mellett (2.)

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által ma 3 sorozatból megtartott államkötvény aukción a 40 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 94,1 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő 46 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. Terv feletti eladás a 3 és 10 éves kötvény kibocsátásánál valósult meg. Az aukciós forrásbevonás mind a tegnapi másodpiaci referenciahozamokhoz (10-13 bázisponttal), mind a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátásokhoz képest (20-26 bázisponttal) magasabb hozamok mellett következett be.

A 3 éves kötvényből (2015/C) a 17 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 41 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva 20 milliárd forintnyira emelte az eladott mennyiséget az ÁKK. A csaknem 2,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 8,26% és 8,48% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 8,42%-os lett. Ez 10 bázisponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés