Előfizetői tartalom

11 milliárdnyi kötvényt vett ma vissza az ÁKK

Portfolio
Két kötvénysorozat kapcsán hirdetett meg mára visszavásárlási aukciókat az Államadósság Kezelő Központ, de csak az egyik lett ebből sikeres. Az idén októberben lejáró 2012/C kötvényből ugyanis a bő négymilliárd forintnyi benyújtott ajánlatból egyetlen fillérnyit sem fogadott el, míg a jövő februárban lejáró 2013/D papírból a 19,2 milliárdnyiból 11,2 milliárdnyit visszavett.

A legalacsonyabb elfogadott hozamszint 7,38% volt, míg az átlagos hozamszint 7,46% lett. A tegnapi másodpiaci 12 hónapos referenciahozam (amely egy jövő áprilisi lejáratra vonatkozik) 7,29%-os volt. Az ÁKK holnap 3, 5 és 10 éves kötvényaukciókat tart, amelyek ebben az erősen negatív nemzetközi piaci környezetben a Magyarországgal kapcsolatos befektetői bizalom fontos tesztjének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés