Előfizetői tartalom

Csökkenő lakásárak, eladhatatlan családi házak - Mit mutat a III. kerület ingatlanpiaca?

Portfolio
"Kétféle ember él Budapesten: az, aki már Budán lakik, és az, aki egyelőre csak szeretne ott lakni" Mindkét csoport számára alternatíva lehet a III. kerület, ahol lakótelepektől luxusingatlanokig minden elérhető budai viszonyok között elérhető áron. A portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint az ingatlanárak a kerületben idén szignifikáns mértékben csökkentek. A jó fekvésű, adottságú ingatlanok ugyan viszonylag jól eladhatóak, de a gyengékre nincs kereslet. A legnagyobb visszaesés a használt házak piacán van, amelyeknek áruk jelentős mértékben zuhan. Az eladók nem hajlandóak elfogadni, hogy 20-30 éves házuk már a telken felül alig ér valamit, a vevők viszont nem akarják kifizetni az épület valós értékét. III. Kerületi ingatlanpiaci viszonyokról Kálmán Mirtillel (Mediterrán House) és Pálinkás Gergellyel, (Ingatlanbank PetroCartel franchise rendszer Óbudai partnere) beszélgettünk.

Visszaeső panelek. Folyamatosan mennek lefelé a 3. kerületben az ingatlanárak, egyedül a telekpiacon figyelhető meg a stabilitás - véli Kálmán Mirtil. A szakértő szerint az árak esése a csökkenő kereslet mellett annak is betudható, hogy alacsonyabb áron piacra kerülnek azok a lakások is, amelyeknek hiteleit a tulajdonos nem tudta törleszteni. Kereslet leginkább a Fészekrakó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés